Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Epilepsie Vereniging Nederland

Op de website van de Epilepsie Vereniging Nederland vind je informatie over de kenmerken en gevolgen van epilepsie in het dagelijks leven. Daarnaast biedt het ervaringsverhalen en activiteiten om uit te wisselen.

epilepsie-emb-leidraad-vizier-gewoon-bijzonderJe vindt er informatie over medicatie, behandelvormen (nervus vagus stimulator en deep brain stimulation) en een epilepsieprotocol. Daarnaast is er een lijst met syndromen waar epilepsie een grote of minder grote rol bij speelt. Ook krijg je doormiddel van persoonlijke verhalen een beeld van iemand met epilepsie en een ernstige meervoudige beperking. Zo iemand kan er niet zelf over vertellen. Tot slot is is er een advieslijn en informatie over bijeenkomsten en activiteiten. 

Ga naar de website van de Epilepsie Vereniging Nederland


Casus

Boris heeft epilepsie en een ernstige meervoudige beperking. Dit roept veel vragen op. Een neuroloog kan daarbij helpen. Hij geeft tips en informatie in de vorm van folders. Voorbeeld van een tip: 'Neem een kijkje op de website van de Epilepsie Vereniging'. Hier vind je informatie over de kenmerken van epilepsie, de impact op de alertheid van een cliënt en het gebruik van medicijnen. Het epilepsieprotocol kun je delen met alle betrokkenen, zodat iedereen op tijd de signalen van epilepsie herkent.

Thema's

Thema's
  • emotioneel welbevinden
  • lichamelijk welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid tool 

Practice based, research based en evidence based. Kennis op basis van praktijkervaringen, onderzoek en onderzoek naar de werkzaamheid.


Beoordeling
De Epilepsie Vereniging Nederland verzamelt en deelt kennis over epilepsie. Bron: Epilepsie Vereniging Nederland


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.