Toon zoekbalkToon menu

Film en theater

Films, theatervoorstellingen, lezingen. Er zijn allerlei uitingen over verschillende onderwerpen gerelateerd aan EVB+. Op deze manier komt er meer aandacht voor deze cliëntgroep. Word meegenomen in de wereld van EVB+ dankzij onder andere films en voorstellingen.

Waar De Helden Zijn

Een documentaire over het leven met een kind met EVB+. Vier mensen, één gezin. Arne, Marike, Bieneke en Jons. Het stormt in het hoofd van Jons waardoor hij door het huis stormt. Op zijn zevende nemen zijn ouders de moeilijke beslissing om hem in een instelling te laten wonen. Lees meer over de documentaire.

The Reason I Jump

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek waarin een Japanse tiener een inkijkje geeft in zijn wereld als niet-sprekende kind met autisme. In de film worden meerdere kinderen met autisme geportretteerd en hun ouders. De film maakt de wereld van jongeren met non-verbaal autisme hoorbaar en zichtbaar. 

Bekijk de film

Lastige ouders


Hoe is het om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft? Lastige Ouders is een voorstelling over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. Deze voorstelling draait vanaf 1 april 2023 tot en met 15 juni 2023. Lees meer over de voorstelling.
 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.