Toon zoekbalkToon menu

Organisatie en beleid

Op deze pagina vind je handige links met praktische en waardevolle informatie over organisatie en beleid, specifiek gericht op de cliëntgroep EVB+. 

Infographic richtlijn

De multidisciplinaire richtlijn ‘Probleemgedrag bij volwassenen met een verstandelijke beperking’ biedt ondersteuning in het herkennen van probleemgedrag en het zoeken naar de oorzaken ervan.
 
Bekijk de infographic

Dé 9 punten voor inrichten leefomgeving

Wat is belangrijk bij de inrichting van de fysieke leefomgeving om moeilijk verstaanbaar gedrag te verminderen? Uit de online kennissessie Fysieke leefomgeving op 7 december 2020 zijn de negen onderstaande inzichten gekomen.
 
De 9 belangrijkste punten

Leidraad ‘Perspectief op Persoonsgerichte zorg’

De leidraad ‘Perspectief op Persoonsgerichte Zorg’ beschrijft welke zorg- en dienstverlening nodig is, zodat mensen met complexe en intensieve zorgvragen hun leven kunnen leiden zoals zij dat willen.
 
Bekijk de leidraad

Handreiking Zelfverwonding

Handreiking ‘Zelfverwonding’ van CCE beschrijft een interdisciplinaire aanpak van diagnostiek, interventie en evaluatie bij ernstig en aanhoudend zelfverwondend gedrag bij mensen met een matige tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking.
 
Lees verder

Wet zorg en dwang

De bedoeling van de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd) is dat onvrijwillige zorg voor mensen met een verstandelijke beperking of dementie zoveel mogelijk wordt voorkomen. Alleen als het niet anders kan, mag onvrijwillige zorg worden toegepast. 
 
Leer meer over Wzd

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.