Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Onderzoek naar welke ondersteuning van cliënten met zware zorgvraag het beste werkt 04/05/2017

Welke ondersteuning werkt het beste voor cliënten in de verstandelijk gehandicaptenzorg met een zwaardere ondersteuningsvraag, zorgzwaartepakket 6 of 7? Dat bekijken onderzoekers van de universiteit Leiden de komende vier jaar in het ‘Score-onderzoek’, waarvan 21 april de aftrap was.

Onderzoek over ondersteuning cliënten zware zorgvraag

Score-onderzoek

Score staat voor: Systematische cliënt ondersteuning resultaat evaluatie. Het Score-onderzoek is volgens de betrokken partijen “het eerste systematische en wetenschappelijke onderzoek naar welke ondersteuning het beste werkt en welke ondersteuning zorgt voor een zo goed mogelijke levenskwaliteit van cliënten in de intensieve verblijfszorg.”

Wat werkt echt?

In het onderzoek worden 310 cliënten van Ipse de Bruggen, De Hartekamp Groep, Ons Tweede Thuis en van Cordaan gevolgd. Zij krijgen aangepaste vragenlijsten voorgelegd of hun vertegenwoordigers worden ondervraagd.

Resultaten onderzoek

Het onderzoek is een samenwerking tussen de vier zorgorganisaties en de afdeling Orthopedagogiek van de Universiteit Leiden. Daarnaast zijn er afspraken met het Roc Mondriaan en het Roc Nova College om de resultaten te vertalen in hun onderwijsprogramma.

In 2019 worden de eerste resultaten verwacht. Het onderzoek en de ontwikkelingen zijn te volgen via de website: www.wathelptmij.nl.

Bron: Klik.org

Zie ook

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.