Toon zoekbalkToon menu

Actueel onderzoek

Nieuw: corona zelfhulpboekjes 24/06/2020

Het nieuwe coronavirus heeft een enorme invloed, ook op het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Om hen te ondersteunen heeft de Universiteit van Glasgow een serie online zelfhulpboekjes geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd. De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB) heeft deze boekjes vertaald naar het Nederlands. 

De boekjes, inclusief bijbehorende handleidingen, zijn voor mensen met een verstandelijke beperking en zijn gratis te downloaden op de website coronazelfhulpbrochures.nl

Onderwerpen zelfhulpboekjes

De boekjes gaan over:
  • angst voor het coronavirus
  • somber zijn
  • goede nachtrust
  • hulp bij het oplossen van problemen
  • hulp om actief te zijn en je fijner te voelen
Daarnaast is er een algemeen inleidend boekje. De serie is bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking te helpen om over hun gevoelens te praten.

Academische werkplaats Leven met een verstandelijke beperking

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is voortdurend in beweging. Om dit proces te ondersteunen is Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking gestart, waarin op grond van wetenschappelijk onderzoek én praktijkervaring gewerkt wordt aan innovatie in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

Lees meer

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

berkenbos 29/6/2020

Geweldig! In deze tijd zijn zulke artikelen belangrijk. Allemaal handige tips voor boekjes die veel mensen kunnen gebruiken, waaronder ik. Tip nummer 3 en nummer 5 kan ik goed gebruiken. Bedankt voor deze artikel.