Toon zoekbalkToon menu

Technologie en apps

Kinemoto: spelenderwijs meer te bewegen 21/09/2017

In het Fieldlab Gehandicaptenzorg is de Kinemoto getest. De Kinemoto is een spelinstallatie van Care4More en Axendo met daarop vijftien verschillende spellen voor mensen met een verstandelijke beperking.

kinemos-spelinstallatie-beweging-bewegen-begeleiding

Bekijk hier de website over Kinemoto of lees hier het volledige testrapport.

Mensen met een verstandelijke beperking

Mensen met een verstandelijke beperking blijken vaak te weinig te bewegen. Begeleiders kunnen dit stimuleren door ze met Kinemoto meer te gaan bewegen. De begeleiding die daarbij nodig is, is beperkt. Het kost weinig tijd ten opzichte van andere vormen van bewegen, zoals wandelen of het doen van sportactiviteiten. Door de oog-hand coördinatie (nadenken en bewegen) krijg je synergie: 1 +1 = 3. Mensen die bewegen worden mentaal geactiveerd en voelen zich daarna beter. De positieve effecten zijn door neurowetenschappers bevestigd.

Benodigdheden: stekker en een stopcontact

De Kinemoto Basis is heel gemakkelijk te installeren. Zodra de stekker in het stopcontact zit, kan de gebruiker direct aan de slag. Daarbij is er nog een beeldscherm/TV met een hdmi aansluiting nodig. De test is uitgevoerd op verschillende locaties van ’s Heeren Loo, Siza en Philadelphia. Inmiddels is de tool ook geschikt en betaalbaar voor woningen en dagbestedingen en daarbij maken mensen met een verstandelijke beperking steeds vaker gebruik van de Kinemotos.

Lees ook:

 

Reageer op deze pagina

JOUW REACTIE
Wil je een link invoegen in de tekst? Zet de link tussen vierkante haken: [www.kennispleingehandicaptensector.nl]