Naar hoofdinhoud

Dansen bij de Soos op wielen

Gepubliceerd op: 26-11-2020

Het team recreatie van ’s Koonings Jaght houdt wekelijks een disco-avond voor bewoners. In de coronatijd is het natuurlijk niet meer mogelijk om bij elkaar te komen. Daar hebben ze iets op bedacht: een soos op wielen.

Gerelateerde media:

Normaal organiseren Yolanda en Ilja van het team recreatie samen met een aantal vaste vrijwilligers iedere week een disco-avond in een zaal. Dan draait een dj muziek en kunnen bewoners dansen en genieten van een hapje en een drankje. Door corona kan dat niet meer, maar daar heeft het team iets op gevonden. Ze knapten een oude kar op en bouwden er een geluidsinstallatie in. Met de kar gaat het team wekelijks langs alle woningen op het park. Zo blijven ze op afstand en bieden ze cliënten toch een leuke avond.

Dansen op afstand

Iedere week is er een ander thema, zoals Lucky Luke of Grease. Bij iedere woning op het park blijven ze zo’n tien minuten staan en dansen samen op afstand. ‘We hebben nog steeds elke week disco, maar dan anders!’, aldus Yolanda. Voorlopig hebben ze genoeg ideeën: Yolanda en Ilja hebben plannen om Halloween en Sinterklaas ook op wielen te vieren.

Minder druk

Een pluspunt: ook cliënten die de soosavonden eerst te druk vonden bevalt de soos op wielen heel goed. Met de wagen op afstand die steeds bij een woning stilstaat, zijn er niet zoveel mensen bij elkaar.

Bekijk de video

’s Koonings Jaght is een locatie van zorgorganisatie Siza.

Met welke aanpak kom jij door de coronatijd?

Heb jij in de afgelopen maanden een creatieve oplossing bedacht? Het Kennisplein Gehandicaptensector zoekt praktische ideeën, slimme aanpassingen en handige tips uit de coronatijd.

LEES MEER

Tips uit de Coronatafels

Tips voor activiteiten binnen (en buiten)

Organiseer in vijf stappen een contactloos concert

Deel deze pagina via: