Naar hoofdinhoud

Handreiking verhuizen van de oudere cliënt: tips rondom het afwegingsproces

Gepubliceerd op: 20-08-2020

De handreiking van Philadelphia bevat handige tips en aandachtspunten, zodat de verhuizing voor de cliënt en zijn naasten soepel verloopt.  

Gebruik de handreiking in de situaties waar je twijfelt of verhuizen een goede keuze is. Ook kan de handreiking je helpen zodat je niets vergeet in het hele proces rondom de verhuizing, zodat de verhuizing zowel voor de cliënt als zijn naasten soepel verloopt. In dit blog vertelt Elke Weidner (GZ-psycholoog bij Philadelphia) over wat een verhuizing voor een oudere cliënt, zijn naasten en het team kan betekenen. Benieuwd naar meer informatie over de handreiking? Bekijk de video door op de link te klikken. Meteen aan de slag met de handreiking? Download het materiaal onderaan de pagina bij Downloads.

Casus

Sonja Witteveen (53) woont al jaren fijn in een hechte woongroep. Helaas zien we de laatste tijd dat Sonja achteruitgaat en dat een nieuwe woonlocatie wellicht meer geschikt is. We merken dat een verhuizing veel impact heeft op onze cliënten. Ook bij de begeleiders spelen er veel vragen: Wanneer is het goede moment om in gesprek te gaan over het verhuizen? Waar moet je aan denken om dit goed te laten verlopen? Welke wensen hebben cliënten, vertegenwoordigers en begeleiders? Hoe kunnen we dit soepeler laten verlopen? ​

Doelgroepen en thema's

  • Ouderen met ernstige lichamelijke beperkingen
  • Ouderen met moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Ouderen met psychogeriatrische problematieken
  • Vitale ouderen

Kijk voor meer informatie over de doelgroep, op deze pagina.

  • Emotioneel welbevinden
  • Zelfbepaling

Kijk voor meer informatie over de thema's op deze pagina. 

Onderbouwing

Practice based: kennis op basis van praktijkervaringen.

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Handreiking

Soort kennis

Type

Digitaal

Taal

Nederlands