Naar hoofdinhoud

Leren over corona

Gepubliceerd op: 27-10-2021

Als professional in de gehandicaptenzorg heb je al veel kennis in huis. Over het coronavirus komt steeds meer informatie beschikbaar, waarmee je je kennis kunt uitbreiden. Ook voor mensen die nu bijspringen in de zorg is deze kennis (en andere basiskennis en vaardigheden) hard nodig. (Laatste update: 6 oktober 2020)

Leermateriaal over het coronavirus

Wegwijzer voor begeleiders

Als je als begeleider snel een afweging moet maken, dan kun je deze online wegwijzer gebruiken. 

Lees meer over deze wegwijzer

De Nationale zorgklas

De Nationale zorgklas speelt met het digitale, gepersonaliseerde opleidingsplatform in op de behoefte van zorginstellingen om versneld op te leiden. In eerste instantie voor helpenden in de zorg, daarna voor verzorgenden-IG en (persoonlijk) begeleiders. 

Ga naar de Nationale zorgklas

Gratis e-learning van ZorgLeren

Deze cursus van ZorgLeren gaat onder andere over preventieve maatregelen, wat te doen na besmetting en hoe je mensen aanspreekt.

Ga naar de e-learning

Boek over hoe de corona-pandemie onze samenleving verandert

De coronacrisis zorgt voor grote uitdagingen op veel gebieden. Van gezondheid en veiligheid, tot milieu, onderwijs, arbeidsmarkt en digitalisering. Hoe kunnen we met z’n allen een ‘New Common’ creëren, die beter is voor mens, maatschappij en de planeet? In het gratis boek ‘The New Common’ lees je over de overgang van het oude naar een nieuw ‘samen’.

Download ’The New Common’ op de website Digi-Courses

MEER LEREN OVER CORONAVIRUS

Gratis spoedcursussen van VGN Academie - VGN

Overzicht leermiddelen - V&VN

Lesmateriaal voor kinderen en jongeren over corona

Downloads

Deel deze pagina via:

Taal

nl-NL