Naar hoofdinhoud

Makkelijk lezen corona-poster

Gepubliceerd op: 26-10-2020

Wat is er bekend over het coronavirus bij mensen met een verstandelijke beperking? Onderzoekers verdiepen zich daar al in sinds het begin van de coronauitbraak. De resultaten zijn nu voor iedereen te bekijken in begrijpelijke taal.

Registratie corona bij mensen met een VB

De academische werkplaats Sterker op eigen benen heeft sinds 24 maart 2020 een online database beschikbaar gesteld, in opdracht van het ministerie van VWS. Hierin staan verdenkingen en gediagnosticeerde besmettingen met het coronavirus bij mensen met een verstandelijke beperking (VB).    De onderzoekers wilden de uitkomsten van deze registratie ook beschikbaar maken voor mensen met een VB, hun begeleiders, naasten en andere geïnteresseerden. Daarom maakten zij een makkelijk lezen versie van de COVID-19 factsheet.

De factsheet geeft de voorlopige bevindingen weer van de online registratie van verdenkingen op en bewezen COVID-19 infecties bij mensen met een VB.Download de poster (pdf)

Steffie over de app CoronaMelder

Iedereen in Nederland kan de CoronaMelder gebruiken. Deze app kan helpen om besmetting te voorkomen. Steffie heeft een filmpje gemaakt waarin ze uitlegt hoe de CoronaMelder werkt. Zij vertelt op een begrijpelijke manier over moeilijke dingen.

Bekijk de uitleg van Steffie

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Type

Digitaal

Taal

Nederlands