Naar hoofdinhoud

Makkelijk lezen-poster toont mentale impact van corona

Gepubliceerd op: 24-03-2021

Wat is er bekend over het coronavirus bij mensen met een verstandelijke beperking? Wat zijn de mentale effecten? Deze poster toont de uitkomsten van onderzoek, voor iedereen te bekijken in begrijpelijke taal.

Dit is de derde makkelijk lezen-poster over corona bij mensen met een verstandelijke beperking. Nieuw op deze poster: je vindt er de eerste uitkomsten van onderzoek naar de mentale impact van COVID-19 bij mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden. Uit dit onderzoek blijkt dat een grote groep mensen met een licht verstandelijke beperking zich zorgen maakt of bang is voor corona.

Registratie corona bij mensen met een VB

De academische werkplaats Sterker op eigen benen heeft sinds 24 maart 2020 een online database beschikbaar gesteld, in opdracht van het ministerie van VWS. Hierin staan verdenkingen en gediagnosticeerde besmettingen met het coronavirus bij mensen met een verstandelijke beperking (VB). De factsheets geven de voorlopige bevindingen weer van de online registratie van verdenkingen op en bewezen COVID-19 infecties bij mensen met een VB.

Voor iedereen beschikbaar

De onderzoekers wilden de uitkomsten van deze registratie ook beschikbaar maken voor mensen met een VB, hun begeleiders, naasten en andere geïnteresseerden. Daarom maken zij makkelijk lezen-versies van de COVID-19 factsheet.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Infographic

Type

Digitaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Sterker op eigen benen