Naar hoofdinhoud

Praten over gevoelens met corona zelfhulpboekjes

Gepubliceerd op: 20-11-2020

Het coronavirus heeft heel veel invloed op het leven van iedereen. Deze tijd kan angst en onzekerheid oproepen. Om mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking te ondersteunen, zijn er zelfhulpboekjes verschenen.

Stimulans om te praten

Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is de coronatijd een onzekere tijd. Zij mochten lang geen bezoek ontvangen en konden niet naar school, werk of dagbesteding. De zelfhulpboekjes helpen bij het leren omgaan met situaties als deze. Ze stimuleren mensen met een verstandelijke beperking om over hun gevoelens te praten. Die gevoelens kunnen met corona te maken hebben, maar dat hoeft niet.

Download de boekjes

5 thema’s

Naast een algemeen inleidend boekje zijn er boekjes over de volgende thema’s: 

  • angst voor het coronavirus
  • somber zijn
  • het (ver)krijgen van een goede nachtrust
  • hulp bij het oplossen van problemen
  • hulp om actief te zijn en je fijner te voelen

Mensen met een verstandelijke beperking kunnen de boekjes gebruiken met ondersteuning van jou als begeleider, familieleden, vrienden, vrijwilligers of andere betrokkenen. Ga je in gesprek met iemand met een verstandelijke beperking? Bekijk dan ook de handleidingen, er is er een voor elk van de 6 boekjes. 

Academische Werkplaats

Voor deze uitgaves heeft de Universiteit van Glasgow een aantal zelfhulpboekjes geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd. Vanuit de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB; Tranzo, Tilburg University) zijn deze boekjes vertaald naar het Nederlands. 

Lees meer

Deel deze pagina via:

Type

Digitaal

Taal

Nederlands