Naar hoofdinhoud

Update handreiking testen en persoonlijke beschermingsmiddelen

Gepubliceerd op: 28-10-2020

Om te zorgen dat zorgmedewerkers veilig kunnen werken in coronatijd zijn er richtlijnen en handreikingen gemaakt. Deze gaan over testen op corona en het preventief gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Van de handreiking ‘Overzicht richtlijnen testen en PBM voor medewerkers in de gehandicaptenzorg’ is 23 oktober een update verschenen.

Stroomschema’s

In deze handreiking vind je een overzicht van de richtlijnen voor jou als zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg. In praktische stroomschema’s zie je welke adviezen gelden in welke situaties. Bijvoorbeeld wanneer de medewerker klachten heeft die passen bij corona. Of als een cliënt in quarantaine moet, wordt getest of coronagerelateerde klachten heeft.  Download de handreiking testen en PBM

Wijzigingen in nieuwe versie van de handreiking

Nieuw in deze versie is een afwegingskader preventief gebruik PBM. Als een team de afweging maakt om wel of geen preventief gebruik te maken van medische mondneusmaskers moeten zij bepaalde aandachtspunten meewegen. Bij een (mogelijke) besmetting moet er altijd gebruik worden gemaakt van PBM. Daarnaast is er ook aandacht voor het gebruik van niet-medische mondneusmaskers in ruimtes die toegankelijk zijn voor publiek en het gebruik van mondneusmaskers voor bezoekers.

Samenstellers handreiking

De handreiking is opgesteld door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de Vereniging van Artsen voor Verstandelijke Gehandicapten (NVAVG), in coproductie met de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk (BPSW).

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Type

Digitaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

VGN

Bron

VGN