Toon zoekbalkToon menu

WilgaerdenLeekerweideGroep

Een gezond slaappatroon voor de bewoners 

Tijdens de slaap gebeuren er veel dingen in het lichaam. Een goede slaap van ongeveer 7 uur zorgt ervoor dat het lichaam zich geestelijk en fysiek kan herstellen. Een lange periode (te) kort slapen of last hebben van een verstoorde slaap, kunnen op den duur klachten veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de mensen met een verstandelijke beperking een slaapprobleem heeft.


De interesse voor de inzet van zorgtechnologie was al aanwezig voordat WLG besloot mee te doen aan het project Innovatie-impuls. Zij doen al tien jaar slaaponderzoek. ‘Als onze bewoners ’s nachts goed slapen, functioneren ze overdag ook beter.’ Daarom werkt WLG binnen het thema ‘Lekker slapen’.
 
‘Met ondersteuning van de nachtzorgmedewerkers en diverse technologieën brengen we het huidige slaapritme van de cliënt in kaart. En met deze resultaten onderzoeken we welke ondersteuning het meest recht doet aan de hulpvraag.’
 
De kern van de Innovatie-impuls is het inzetten van technologie die waarde toevoegt voor de cliënt. De technologie moet ondersteunend zijn aan de zorg, moet passen bij de organisatie, de techniek moet goed zijn, maar boven alles moet de cliënt de toepassing accepteren. De Innovatie-impuls is de kapstok voor verdere ontwikkeling en inzet van zorgtechnologie binnen de organisatie.Een goede verbinding tussen dag en nacht vindt WilgaerdenLeekerweideGroep voor haar cliënten essentieel. De organisatie neemt daarom deel aan de themanetwerken Lekker Slapen en Dagstructuur van de Innovatie-impuls. Met inzet van de Emfit voor het meten van slaapkwaliteit en Mijn Eigen Plan als technisch hulpmiddel voor cliënten om zelf het dagoverzicht te behouden.

Project: Meten van slaap
Thema: Lekker slapen


\
WilgaerdenLeekerweideGroep 
Locatie Wognum, Verlengde Kerkweg 1
1687 CC WOGNUM
022 9576 868 
wlgroep.nl

Aantal medewerkers: 2.600
Aantal cliënten: 3.000

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.