Toon zoekbalkToon menu

Deelnemers

Begrepen worden

Doordat cliënten moeite hebben met het signaleren van spanning of stress, raken ze sneller ontregeld. Zorgverleners merken dit doordat cliënten zich daardoor anders gaan uiten (bijvoorbeeld in zichzelf terugtrekken, huilen, of schreeuwen). Binnen het thema ‘Begrepen worden en omgaan met spanning’ onderzoeken we welke technologieën hierbij kunnen helpen.
Lees meer over het thema Begrepen worden
 
De Haardstee Ipse de Bruggen
Prisma 's Heerlen Loo

Corona en contact op afstand

Door corona speelt technologie voor contact op afstand een steeds grotere rol. In dit thema ondersteunen we zorgorganisaties bij het implementeren en duurzaam borgen van deze technologie.
Lees meer over het thema Corona en contact op afstand

De Twentse Zorgcentra Aveleijn
Kempenhaeghe Profila Zorggroep 2
Koninklijke Visio Severinus

Dagstructuur

Mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en mensen met een verstandelijke beperking kunnen om diverse redenen behoefte hebben aan een goede dagstructuur. Overzicht en een goede balans op de dag helpen onnodige prikkels te verminderen en het gevoel van eigen regie te vergroten.
Lees meer over het thema Dagstructuur
 
Amsta  Esdégé-Reigersdaal
Leekerweidegroep 2 Middin

Lekker slapen

Genieten van een goede nachtrust is voor mensen met een verstandelijke beperking geen vanzelfsprekendheid. Binnen het thema ‘Lekker slapen’ willen we het voor cliënten en zorgverleners makkelijker maken om technologie toe te passen voor een goede nachtzorg.
Lees meer over het thema Lekker slapen
 
De Zijlen Elver
Leekerweidegroep 1 Tragel
Zozijn Zideris

Sociaal contact

Zijn de cliënten in staat om initiatief te nemen? Voelen ze zichzeker genoeg? Hoe gaan ze om met eventuele spanning? En hoe onderhouden ze een vriendschap? Binnen de Innovatie-impuls hebben een aantal organisaties een vraag rondom sociaal contact. 
Lees meer over het thema Sociaal contact
 
Odion Profila Zorggroep 1

Veiligheid en zelfredzaamheid in de woning

Slimme, aangepaste woningen kunnen een grote rol spelen in het verbeteren van het leven van mensen die dagelijks afhankelijk zijn van zorg. In het thema ‘Veiligheid en zelfredzaamheid in de woning’ gaan vier organisaties samen aan de slag om te kijken met welke bestaande technologie cliënten en zorgprofessionals echt worden geholpen.
Lees meer over het thema Veiligheid en zelfredzaamheid in de woning
 
Koraal InteraktContour
SGL  

Zelfredzaamheid

Mensen met een verstandelijke beperking willen zoveel mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Ze willen zich blijven ontwikkelen, nieuwe dingen leren. Dit kan heel breed zijn. Bijvoorbeeld zelfstandig met het openbaar vervoer reizen. Of zonder begeleiding de stad in gaan. Maar het kan ook gaan om leren koken, of leren omgaan met emoties. Technologie kan helpen om dit mogelijk te maken.
Lees meer over het thema Zelfredzaamheid
 
Amerpoort Sius
Reinaerde  

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.