Toon zoekbalkToon menu

Klankbordgroep

De klankbordgroep van Volwaardig leven geeft advies over de uitvoering van het programma. Het uitgangspunt van de klankbordgroep is niet om over mensen met een beperking te praten, maar samen met hen, hun naasten en zorgprofessionals.De klankbordgroep bestaat uit 17 mensen: gebruikers van zorg en ondersteuning, naasten en medewerkers. Als ervaringsdeskundigen delen zij hun kennis en ervaringen over de gehandicaptensector. Zo helpen zij mee om de gehandicaptenzorg meer toekomstbestendig te maken.

Leden van de klankbordgroep

De klankbordgroep bestaat uit veel verschillende mensen die ook de diversiteit van de gehandicaptenzorg inbrengen. Het uitgangspunt is om niet te praten óver mensen met een beperking, maar mét hen en naasten en zorgprofessionals te praten. De leden van de klankbordgroep komen vier keer per jaar samen voor de duur van het programma. Dit doen zij tot en met eind 2021. Op deze pagina kan je kennismaken met alle leden van de klankbordgroep.

Adviezen

De klankbordgroep geeft advies aan het ministerie. Dit doen de leden op basis van de drie doelen die het programma Volwaardig leven heeft:

  1. Een goed aanbod van zorg en ondersteuning. Dit aanbod moet beter passen bij de zorgvraag van mensen.
  2. Goede, passende zorg en ondersteuning voor verschillende doelgroepen met ingewikkelde zorgvragen. Bijvoorbeeld voor mensen met een beperking en complex gedrag, dat vaak niet goed wordt begrepen.
  3. Meer aandacht voor de naasten rondom iemand met een beperking. Zodat zij zich minder zorgen maken om hun familielid met een beperking. Bijvoorbeeld de ouders, broers en zussen en andere naasten.

Op deze pagina vind je de adviezen van de klankbordgroep.


Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.