Naar hoofdinhoud

Boeken dementie en verstandelijke beperking

Boeken over dementie en verstandelijke beperking:

‘Dementie bij mensen met een verstandelijke handicap’ - Dit boekje/brochure geeft inzicht in dementie in het algemeen en specifiek bij mensen met een verstandelijke beperking. De informatie is bedoeld voor een eerste kennismaking met het onderwerp.

'Kwijt! Verlies bij mensen met verstandelijke handicap' (pdf) - Een boek van Van Bommel, Maaskant, Meeusen en Van de Wouw over verlies en rouw bij mensen met een verstandelijke beperking.

Drie voorlichtingsboekjes voor mensen met een verstandelijke beperking en hun omgeving, over de ziekte van Alzheimer - Deze boekjes geven mensen met een verstandelijke beperking voorlichting en reiken handvatten aan om op een positieve manier om te kunnen gaan met het verouderingsproces.

Dingske - Een beeldboek over dementie - Dingske vertelt in beelden over dementie. Het geeft informatie en het helpt om op verhaal te komen. Het boek is ontworpen voor volwassenen en kinderen die over dementie in gesprek willen gaan.

"Wil je wel in mijn wereld komen?", Cora van der Kooij - Dit boek schetst de belevingswereld van de vitale oudere met een verstandelijke beperking.

Handig bij dementie - Informatief en praktisch boek over omgang met dementie in het algemeen. Met veel aandacht voor de emotionele en psychologische aspecten.

Meer over dementie

Downloads