Naar hoofdinhoud

Sneller op corona testen bij je eigen zorginstelling

Gepubliceerd op: 23-10-2020

De wachttijden bij de GGD lopen op, waardoor zorgprofessionals die misschien corona hebben lang niet kunnen werken. Daarom testen steeds meer instellingen in de gehandicaptenzorg zelf hun medewerkers. Zo willen ze problemen met de roosters voorkomen.

Begin september sloeg de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) al alarm over de wachttijden die steeds langer worden bij de testlocaties van de GGD. Sinds eind september hebben ook zorgverleners in de gehandicaptenzorg voorrang. Toch duurt het nog steeds te lang voordat medewerkers de uitslag hebben. Volgens de VGN hebben inmiddels tientallen gehandicaptenzorgorganisaties daarom zelf een teststraat opgezet voor hun medewerkers.

Snel duidelijkheid

Zorgorganisatie Ons Tweede Thuis heeft een eigen teststraat voor medewerkers ingericht. Elize Middelhoven, hoofd behandeling en arts bij Ons Tweede Thuis, zegt tegen de NOS de eigen teststraat als een win-win-situatie te zien: ‘Wij hebben snel duidelijkheid voor onze medewerkers en we ontlasten de GGD, waar heel Nederland al komt voor een test.’

Eigen teststraat

Ook zorginstelling Ipse de Bruggen heeft een eigen teststraat geopend. Zorgmedewerkers met een cliëntgebonden functie en corona-gerelateerde klachten kunnen daar terecht als zij niet de volgende dag terecht kunnen bij een reguliere GGD. De teststraat is alleen voor Ipse de Bruggenmedewerkers. Tegelijk onderzoekt de instelling mogelijkheden om samen te werken met andere organisaties binnen de gehandicaptenzorg. Want op veel plekken wordt het steeds lastiger om de roosters rond te krijgen, zegt Sam Schoch, voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Middin, aan de NOS.

Bron

Klik

Deel deze pagina via: