Naar hoofdinhoud Naar footer

Film: ‘De eenzame fietser’ - een puber met NAH

Gepubliceerd op: 11-02-2021

De filmdocumentaire 'De eenzame fietser' van documentairemaakster en regisseur Anne-Marie van Oosteren gaat over haar 16-jarige zoon Yannick, die als kleuter niet-aangeboren hersenletsel opliep.

YouTube video thumbnail

"Mijn zoon Yannick was vier jaar oud toen er in een winkel een kast van driehonderd kilo op hem viel. Zijn hersenen raakten beschadigd en in de loop der jaren werd langzaam duidelijk wat niet-aangeboren hersenletsel (NAH) betekent:  de wereld lijkt net iets te snel te draaien voor Yannick."

Intussen is Yannick een puber. In de film beschrijft Anne-Marie de worsteling om haar beschadigde zoon los te laten in de volwassen wereld. De rode draad is het examenjaar op de mytylschool. Welke vervolgopleiding sluit het best aan bij zijn mogelijkheden en interesses? Een keuze die volledig bepaald wordt door het ongeluk van twaalf jaar geleden.

Documentaire bestellen?

Je kunt de documentaire (25 min.) voor € 19,50 (inclusief verzendkosten) bestellen bij Movedmedia. Stuur hiervoor een e-mail naar: info@movedmedia.nl. Vermeld je adres- en eventueel factuurgegevens.

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan