Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Boek: Kwetsbaar bestaan

Syl van Duyn heeft een bundel columns gepubliceerd in de Margriet. De columns gaan over alledaagse gebeurtenissen in haar gezin, waarvan Hannah (de oudste) meervoudig gehandicapt is. 

column-sylvia-duyn-emb-gehandicaptenzorgZe laat zien hoe het gezinsleven anders wordt met een kind met een handicap, maar dat het daarnaast ook zo gewoon en herkenbaar is. Syl toont ook aan dat het voor gehandicapten toch niet zo geweldig geregeld is in onze maatschappij. Eigenlijk merk je dat pas als je er mee te maken krijgt.

De columns verschenen eerder in het tijdschrift Margriet. De schrijfster heeft zelf haar favoriete teksten uitgezocht. In dit boek bundelde ze haar persoonlijke favorieten. Syl: 'Ik schrijf over Hannah, omdat het mijn gedachten en ideeën structureert en omdat ik wil laten zien dat het gezinsleven niet altijd perfect is.”

Bestel het boek

Casus

J. Tietema-van der Sommen: De schrijfster weet met weinig woorden veel te zeggen en de juiste toon te treffen. Het is een boek voor iedereen, zeker voor mensen die te maken hebben met gehandicapten, niet alleen in de verzorgende, maar ook in de wetgevende sector.​

Thema's

Thema's
  • emotioneel welbevinden
  • interpersoonlijke relaties
  • lichamelijk welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
  • rechten
  • sociale inclusie
  • zelfbepaling
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid blog

Practice based. Kennis op basis van praktijkervaringen.

Beoordeling
Syl van Duyn deelt haar persoonlijke ervaringen met haar dochter Hannah met een breed publiek door haar column in Margriet, waardoor er meer inzicht en begrip komt voor kinderen met EMB, hun ouders, broertjes en zusjes.


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.