Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Makey Makey

De MaKey MaKey is een hulpmiddel om van een willekeurig voorwerp een touchpad te maken voor een computer.

Met de MaKey MaKey kun je je computer aansluiten op alledaagse dingen die dan ineens als “tounchpad” kunnen dienen. Dus doe wat leuks, zoals: speel piano op een banaan. De MaKey MaKey is educatief speelgoed. Met twee draadjes en klemmetjes maak je twee dingen vast aan de MaKey MaKey, bijvoorbeeld aan jezelf en aan een appel, de MaKey MaKey sluit je aan op de computer. Als je de appel aanraakt dan maak je een stroomkring en stuurt de MaKey MaKey een commando naar de computer. De MaKey MaKey maakt van je appel en muis en zo kan je via de appel je computer bedienen. Wees creatief en bedenk zelf ook leuke mogelijkheden! MaKey is een samenstelling van Make en Key, van maken en sleutel.

https://www.youtube.com/watch?v=rfQqh7iCcOU


Casus

Filip beleeft veel plezier aan de MaKey MaKey, hij kan via met een voetbal zijn favoriete Youtube filmpjes aanzetten en je raad het al, dit zijn voetbalfilmpjes! Filip maakt onder de supporters van zijn favoriete club meteen contact, degene die de MaKey MaKey nog niet kennen staan verbaasd over wat Filip kan. Is de stroomkring nog groter te maken met meer mensen?​

Thema's

Thema's
  • emotioneel welbevinden
  • persoonlijke ontwikkeling
  • zelfbepaling
Lees meer over de thema's

Onderbouwing bruikbaarheid website 

Practice-based en reseach-based. Kennis op basis van ervaringen en onderzoek.

Beoordeling
De MaKey MaKey is gebaseerd op geleiding van een geringe hoeveelheid elektrische stroom, dit is gebaseerd op onderzoek. De wijze waarop het ingezet wordt als speelgoed voor kinderen is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk.


Deze tool is onderdeel van
Leidraad EMB in het vizier.
Ga naar de leidraad
Leidraad EMB in het vizier hoort bij onderzoeksprogramma
Gewoon Bijzonder.
Lees meer over Gewoon Bijzonder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.