Toon zoekbalkToon menu

Yvonne is senior adviseur familie- en netwerkparticipatie bij Vilans. Als adviseur inspireert, motiveert en ondersteunt ze zorgorganisaties om familieleden te bereiken en te betrekken. Ze maakte de theatervoorstelling ‘Familiefabels’ en geeft trainingen en lezingen over mantelzorg en (digitale) familieparticipatie. Verder deed Yvonne onderzoek naar digitaal communiceren met familieleden van mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen, samen met de Radboud Universiteit.

Familiefabels

"Een goede relatie tussen zorgmedewerkers en het sociale netwerk van de cliënt is belangrijk. Verkeerde beelden staan familieparticipatie vaak in de weg. Wat ik vaak hoor: ‘de familie heeft nooit tijd’ of ‘als de familie een fout maakt is de zorgorganisatie aansprakelijk’. ‘Familiefabels’, noem ik ze. Zo heet ook mijn theatervoorstelling. Ik kruip in de huid van familietypetjes en breng misverstanden tot leven."

"Familieparticipatie zit in mijn bloed. Ik kom uit een gezin met 10 kinderen. Mijn Drentse vader komt ook uit een groot gezin en bij mijn Indische moeder is iedereen oom of tante, familie of niet."