Toon zoekbalkToon menu

Lisa Delmée

Adviseur Kennisplein Gehandicaptensector

Lisa Delmée is adviseur Kennispleinen bij Vilans.

Lisa: "Soms moet je gewoon dingen doen, niet wetend waar je uitkomt, om tot nieuwe, betere, uitkomsten te komen. Dit geldt voor mezelf, maar ook voor de personen in de zorg. Dit kan wel eens spannend zijn. Vilans biedt zorgprofessionals de handvatten om aan de slag te gaan met het vinden van 'een nieuwe route' of het bijsturen van de 'route', binnen de kaders die er zijn natuurlijk!"

"Ik zie graag dat de kennis die Vilans ontwikkelt ook daadwerkelijk gebruikt wordt. De zorgprofessional kan deze kennis gebruiken om de zorg te verbeteren, zowel voor de cliënt als voor zichzelf. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de verbinding wordt gezocht: vaak kun je veel van anderen leren, in welke situatie dan ook! Vandaar dat ik het ook zo leuk vind om te mogen werken aan de kennispleinen: daar wordt de kennis gebundeld en verspreid om (samen) aan de slag te gaan."

Drijfveer

"Vanuit mijn studie Gezondheidswetenschappen heb ik vanuit verschillende hoeken naar de zorg gekeken. Al snel merkte ik dat ik me goed kan vinden in de 'Bottom up' manier van werken: mensen kunnen zelf heel goed aangeven wat men wilt en nodig heeft. Dit hoeft niet van bovenaf bepaald te worden. Ook bij het ontwikkelen van producten is dit belangrijk: 'drop' niet de informatie die je hebt ontwikkeld, maar ontwikkel dit in samenspraak en zorg voor interactie."

Wapenfeiten van Lisa

  • Bij de GGD Hart voor Brabant verschillende dialoogbijeenkomsten gehouden met bewoners die mee konden denken over het gezondheidsbeleid. 
  • Ik ben altijd in voor iets nieuws! En ik ga daar dan ook graag mee aan de slag.