Toon zoekbalkToon menu

Licht verstandelijke beperking

Toolkit ‘Blik op LVB’ van het Landelijk Kenniscentrum LVB

Dankzij een subsidie van het ministerie van VWS is door het Landelijk Kenniscentrum LVB hard gewerkt aan de Toolkit ‘Blik op LVB’. Met deze toolkit wil het Landelijk Kenniscentrum LVB werken aan een inclusieve samenleving.
De tools zijn speciaal ontwikkeld voor het herkennen van en werken met mensen met een LVB. De kans bestaat dat je als professional onbewust werkt met iemand die een licht verstandelijke beperking heeft. Dankzij deze tools herken je LVB en werk je mee aan een inclusievere samenleving. 

Ga naar de toolkit

Toolkit voor verschillende domeinen

De toolkit biedt handvatten om prettig en met meer resultaat te werken met jeugdigen en (jong)volwassenen met een LVB. Het zijn toegankelijke tools voor iedere (jeugd)professional in het sociaal domein, onderwijs, zorg, de financiële sector en de strafrechtketen. Maar ook professionals die al (enigszins) bekend zijn met het ondersteunen van mensen met een LVB, kunnen er interessante en relevante tools vinden.

De toolkit wordt steeds aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe tools? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Landelijk Kenniscentrum LVB.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.