Toon zoekbalkToon menu

Volg de live blog vanaf internationaal congres over beperking 10/07/2014

Van 14 tot 17 juli vindt in Wenen het 4-jaarlijkse IASSIDD-congres plaats. Motto dit jaar is ‘Pathway to inclusion.’ Johan de Koning van Markant zal vanuit Wenen iedere dag live verslag doen via een weblog op vgn.nl. IASSIDD staat voor International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities. Het is de wereldwijde organisatie van onderzoekers op het gebied van verstandelijke beperkingen. Zij presenteren conclusies van langlopend onderzoek naar vermaatschappelijking.

Nederland goed vertegenwoordigd

Nederland is dit jaar ruim vertegenwoordigd tijdens het 4e IASSIDD-congres. Van de 462 sprekers in Wenen komen er 50 uit Nederland. Zo presenteren onderzoekers van de Vrije Universiteit – afdeling ontwikkelingspedagogiek over videofeedback aan ouders met een verstandelijke beperking, samenwerking tussen netwerken van mensen met een beperking en professionals en vrijheidsbeperking. De recent benoemde hoogleraar Esther Bakker van het Radboud UMC spreekt over preventie screening op gezondheid bij mensen met een verstandelijke beperking.

Onderzoekers van Tranzo in Tilburg organiseren een ronde tafelbijeenkomst over verbinding tussen praktijk en onderzoek en onderzoekers van het Gouverneur Kremers Centrum in Maastricht spreken over seksualiteit, slaapstoornissen en zorgplannen. Ook vanuit ’s Heerenloo, Pluryn, Ipse de bruggen, Bartiméus en Arduin zullen onderzoekers op het IASSIDD-congres vertegenwoordigd zijn.

Overzicht blogs Johan de Koning