Toon zoekbalkToon menu

Ben jij in voor Mantelzorg? 10/09/2014

In voor Mantelzorg

Vorige week is de campagne ‘Ik ben in voor Mantelzorg?’ gestart. Wil je de samenwerking met mantelzorgers verbeteren en mantelzorgers beter ondersteunen? Doe dan mee! De campagne roept zorgmedewerkers op ambassadeur mantelzorg te worden in hun organisatie. Je kunt je aanmelden via www.ikbeninvoormantelzorg.nl en op 3 oktober gratis de bijeenkomst bezoeken in de Jaarbeurs in Utrecht.

Op de website vind je materialen waarmee je de contacten met mantelzorgers kunt versterken en je organisatie In voor Mantelzorg kunt maken. Je kunt van alles doen, van een kaartje sturen tot een poster ophangen. En van een samenwerktest invullen tot een bijeenkomst organiseren. Natuurlijk is het fijn als je dit deelt met collega’s. Ook is er een speciale Facebook-groep waar je ervaringen kunt uitwisselen.

Bijeenkomst 3 oktober

Wil je als ambassadeur aan de slag, maar wil je graag meer tips en ideeën horen? Meld je dan ook aan voor de gratis bijeenkomst op vrijdag 3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit kan via de website. Tijdens deze ochtend kun je zelf in speciale ambassadeurscafés inspiratie opdoen, advies vragen en ervaringen uitwisselen.

Met de campagne hoopt In voor Mantelzorg meer aandacht te krijgen voor de samenwerking tussen beroepskrachten en mantelzorgers. De campagne wordt dan ook samen met V&VN en Mezzo vormgegeven. In voor Mantelzorg is een programma van Movisie en Vilans en is gericht op zorgorganisaties die de ondersteuning aan en samenwerking met mantelzorgers willen verbeteren. Het programma wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.