Toon zoekbalkToon menu

Erkenning Kempenhaeghe als expertcentrum zeldzame aandoeningen 24/11/2015

Het ministerie van VWS heeft erkenningen voor zeldzame aandoeningen toegewezen aan topklinische ziekenhuizen en categorale instellingen in Nederland. Ook Kempenhaeghe behoort daartoe.

Kempenhaeghe erkend als expertisecentrum epilepsie

Het Academisch Centrum voor Epileptologie, een samenwerking tussen Kempenhaeghe en Maastricht UMC+ is aangewezen als expertisecentrum voor onder meer Rolandische epilepsie. Een veel voorkomende vorm van epilepsie op kinderleeftijd, maar deze komt toch zo weinig voor in de totale bevolking dat hij geldt als zeldzame aandoening.

Academisch Centrum voor Epileptologie

In de adolescentie worden kinderen met Rolandische epilepsie aanvalsvrij. Bij een deel van de kinderen kan wel een verstoring van cognitieve ontwikkeling optreden. Wat precies de gevolgen zijn en wat de beste manier is om deze te behandelen is niet bekend. Reden dus voor goed onderzoek. In het Academisch Centrum voor Epileptologie worden kinderen met Rolandische epilepsie multidisciplinair in kaart gebracht en gevolgd in de tijd.

Erkenning expertise zeldzame neurologische slaapstoornissen

Naast de aanwijzing van het Academisch Centrum voor Epileptologie als expertisecentrum erkende het ministerie ook het Centrum voor Slaapgeneeskunde van Kempenhaeghe als expertisecentrum op het gebied van zeldzame neurologische slaapstoornissen.

Lees meer over epilepsie

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.