Toon zoekbalkToon menu

Te weinig banen voor mensen met beperking 22/10/2015

Ondanks de extra subsidies voor gemeentes zijn er nog te weinig werkplekken voor mensen met een beperking. Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken) is ontevreden over de gemaakte vorderingen en gaat daarom afspraken maken met onder andere de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om tot betere resultaten te komen.

arbeid

Meer banen beschikbaar maken

Onlangs werd een motie aangenomen zodat gemeenten meer banen beschikbaar kunnen maken voor mensen die (ook met loonkostensubsidie) niet bij een regulier bedrijf kunnen werken. Gemeenten krijgen een budget om meer banen creëren die een reëel salaris en pensioenopbouw opleveren.

Ontoereikend budget

Volgens gemeenten is dit budget echter ontoereikend. Met dat budget helpen zij liever meerdere mensen met een minder grote afstand tot de arbeidsmarkt. In 2015 zouden 1600 van de 30.000 werkplekken gecreëerd moeten zijn, maar inmiddels is duidelijk dat deze doelstelling niet gehaald gaat worden.
Leiden is een uitzondering op de regel. Deze gemeente behoort tot de 20 procent die wel voldoende werkplekken gecreëerd heeft.

Bron: Supportbeurs

Lees meer over dit onderwerp: