Toon zoekbalkToon menu

Ernstige meervoudige beperking

Kennisplatform EVB+ voor (Z)EMB opgericht 07/04/2017

Tijdens een bijeenkomst op 3 april is officieel het Kennisplatform EVB+ opgericht. Bij de 10 aangesloten zorgorganisaties is de behoefte aan kennisdeling en verbinding groot.

 

EVB+ (de afkorting SGEVG wordt ook gebruikt) staat voor mensen met een (zeer) ernstig verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Uiteindelijke doel van het Platform EVB+ is de kwaliteit van leven van deze groep te verbeteren.

Initiatiefnemers platform

Platform EVB voor EMB

De initiatiefnemers van het platform zijn de zorgorganisaties Cello, Dichterbij, Driestroom, Gemiva-SVG Groep, Koraal Groep, Stichting Pergamijn, Philadelphia, Pluryn, Siza en Zideris. Zij zetten hun handtekening onder een intentieverklaring.

Oprichting Platform EVB+

Sinds 2015 houdt een werkgroep van de aangesloten zorgorganisaties zich bezig met de oprichting van het platform. Er bleek een gedeelde behoefte aan ontmoeten, delen, casuïstiek, thema’s en vakgroepen.

Inmiddels hebben naast de oprichters nog veertien zorgorganisaties belangstelling voor het platform getoond. Met hen wordt binnenkort gesproken over deelname.

Lees ook

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.