Toon zoekbalkToon menu

Dagbesteding en werken

'Onbeperkt aan de Slag': ondersteuning bij het zoeken naar werk 14/08/2017

'Onbeperkt aan de Slag' bestaat sinds 2014 en brengt werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact. Tot nu toe zijn er 750 mensen met een beperking geplaatst bij een werkgever. 

werken-onbeperkt-aan-de-slag-werkzoekenden-hester-rippen

Onbeperkt aan de Slag is een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Het bestuur houdt toezicht op de onderneming. Hester Rippen (e-mail) zit namens Ieder(in) in het bestuur. Ze vertegenwoordigt de werkzoekenden met een beperking.

Onbeperkt aan de Slag

Mensen met een beperking kunnen via 'Onbeperkt aan de Slag' werk zoeken door een profiel aan te maken. Daarin geef je aan wie je bent, wat je zoekt en wat je nodig hebt. Aan de andere kant zijn er de werkgevers. Deze werkgevers staan open staan voor mensen met een beperking en sluiten zich aan bij dit online platform. Zowel kleine werkgevers als 60 prominente werkgevers zetten er hun vacature online. Hester Rippen (ervaringsdeskundige en bestuurslid van beperking aan de Slag) weet uit eigen ervaring dat het erg frustrerend kan zijn om als arbeidsgehandicapte begeleid te worden op de arbeidsmarkt. Ze liep tegen allerlei blokkades op, zoals formele vragenlijstjes, weinig aandacht voor wat ze wil en kan en het UVW kan afraden om überhaupt te gaan werken.

"Bij Onbeperkt aan de Slag vinden we het belangrijk dat iemand op een fijne en prettige manier werk vindt. Bij ons ligt de focus op talenten.”

Meet & Greets

Onbeperkt aan de Slag organiseert ook verspreid over het land bijeenkomsten waar werknemers en werkgevers elkaar ontmoeten: Meet & Greets. 

“Het zijn laagdrempelige bijeenkomsten. Voor een werkzoekende is de Meet & Greet een goede gelegenheid om werkgevers te vertellen wie je bent en wat je nodig hebt om te kunnen werken. Daar leer je veel van. Wat vertel je wel? Wat vertel je niet? De eerste keer is dat moeilijk. De tweede keer gaat het beter. En een derde keer gaat het goed.”

Aanmelden als werkzoekende of werkgever

  • Als werkzoekende kan je je aanmelden via de site. Klik op 'Kies jouw regio' en onder 'Ik ben werkzoekende' vind je de link naar de aanmeldpagina.
  • Als werkgever kan je je aanmelden via de site. Klik op 'Kies jouw regio' en onder 'Ik ben werkgever' vind je de link naar de aanmeldpagina.

Aanmelden voor een Meet & Greet

De eerstvolgende Meet & Greets zijn:

  • 7 september in Amsterdam
  • 14 september in Haaglanden
  • 19 september in Maastricht
  • 21 september in Utrecht

Lees ook:

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.