Toon zoekbalkToon menu

Amerpoort

Ondersteuning bij het koken voor mensen met een licht verstandelijke beperking

De Kookapp is een initiatief van Stichting Humanitas DMH, in samenwerking met Stichting Reinaerde en Stichting Amerpoort. Het doel van De Kookapp is om mensen met een licht verstandelijke beperking te ondersteunen om leuk, lekker en gezond te koken. Sommigen wonen op zichzelf, anderen in studio’s en appartementen waar begeleiding altijd dichtbij is, en weer anderen wonen in woongroepen waar zowel samen als alleen gekookt wordt.


Dat gezond en zelfstandig koken helemaal niet zo moeilijk is, laat Charlotte zien. Met behulp van de Kookapp weet ze precies wat ze moet doen om helemaal zelf een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Een mooi voorbeeld van wat goede ontwikkeling en implementatie van zorgtechnologie kan doen!

Met De Kookapp wordt het makkelijker om geschikte recepten te kiezen, kopen en bereiden. De Kookapp ondersteunt namelijk in alle stappen van het kookproces. Er zijn al best wat mensen bij Amerpoort die De Kookapp gebruiken en er enthousiast over zijn. Uitgangspunt van de implementatie is dat De Kookapp nu en in de toekomst op een uitnodigende manier wordt geïntroduceerd bij mensen die (mogelijk) gebruik willen maken van dit technologisch hulpmiddel. En daarnaast ook dat Amerpoort de nodige ondersteuning biedt wanneer mensen met een licht verstandelijke beperking ervoor kiezen om gebruik te maken van De Kookapp.

kookapp
We zien nu al dat verschillende mensen De Kookapp op hun eigen manier gebruiken, en ook hun eigen vragen hebben. Hierbij kijken we tijdens de implementatie naar welke ondersteuningsvragen vaak gesteld worden, en of die opgelost kunnen worden in de ondersteuning of in de functionaliteiten van De Kookapp zelf zodat het steeds makkelijker wordt om leuk, lekker en gezond te koken.Lees meer op de website van de Kookapp

kookapp

 

Project: De Kookapp
Thema: Zelfredzaamheid
 
Stichting Amerpoort 
Nieuwenoordlaan 12
3744 PA Baarn 
035 647 5555
amerpoort.nl
 
Aantal medewerkers: 2.684
Aantal cliënten: 2.393

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.