Toon zoekbalkToon menu

Amsta

Een technologische oplossing voor een betere dagstructuur EMD-cliënten

Amsta Karaad is onderdeel van Amsta en biedt ruim 500 cliënten met een verstandelijke beperking zorg en ondersteuning in Amsterdam. Amsta Karaad is, in lijn met het kwaliteitskader Gehandicaptenzorg, zich inhoudelijk verder aan het ontwikkelen. Zo zijn er nieuwe programmalijnen opgezet en zijn medewerkers en behandelaren zich in expertisegroepen verder op diverse onderwerpen aan het verdiepen.


Het onderwerp waar Amsta zich op richt binnen de Innovatie-impuls is de dagstructuur en daarin de ‘niet ingevulde’ tijd bij EMD-cliënten. Gedurende de dag zijn er momenten waarop de begeleiders bezig zijn met andere cliënten waardoor er niet ingevulde tijd ontstaat voor de andere cliënten. Dit kan bij deze cliëntengroep  leiden tot onderprikkeling en daarmee onbegrepen/onrustig gedrag waardoor onrust op de groep ontstaat.
 
Binnen de Innovatie-impuls wordt toegewerkt maar een toolbox van (technologische) mogelijkheden om bewoners zelfstandig ontspannen bezig te laten zijn waardoor de niet ingevulde tijd afneemt. Maatwerk is hierbij belangrijk voor bewoners. Het is de bedoeling dat deze technologie eenvoudig in gebruik is voor de begeleiders of zelfs door de bewoners zelf aan en uit te zetten is. De omvang van de doelgroep binnen de Innovatie-impuls bestaat uit 40 tot 50 bewoners.

Project: Innnovatie-impuls – dagstructuur voor EMD clienten
Thema: DagstructuurAmsta
Roetersstraat 2
1018 WC Amsterdam 
020 589 01 89 
amsta.nl

Aantal medewerkers: 2.000
Aantal cliënten: 1.500

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.