Toon zoekbalkToon menu

InteraktContour

InteraktContour wil e-Health toepassingen gestructureerd toepassen en implementeren in de Klokkenbelt

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning.

Cliënten en hun naasten boeken resultaten op het gebied van leven, wonen en werken. InteraktContour biedt daarvoor behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland.Het onderwerp waar InteraktContour zich op richt binnen de Innovatie-impuls is veiligheid en zelfredzaamheid in de woning en daarin het gestructureerd toepassen en implementeren van e-Health toepassingen voor cliënten met NAH op locatie de Klokkenbelt. De organisatie wil technologie voorliggend maken aan de zorg. Technologie moet daarbij zichtbaar resultaat geven op het gebied van de zelfredzaamheid en veiligheid van de cliënten. Ook moet het tijdswinst opleveren voor medewerkers. 

Projectleider Nina Huijboom: ‘Wij willen technologie voorliggend maken aan de zorg’

De Klokkenbelt is een gerenoveerd gebouw, waarin cliënten van InteraktContour in september 2020 zijn ingetrokken. In totaal zijn er 198 technologische apparaten geïnstalleerd. Maar om de technologie voorliggend te maken in het zorgproces is het implementatieproces nodig. Binnen de Innovatie-impuls richt InteraktContour zich op producten binnen de thema’s domotica en alarmering.

Installeren is niet implementeren

Bij zorgorganisatie InteraktContour zijn ze duidelijk. We hebben zorgtechnologie hard nodig om in de toekomst zorg te kunnen blijven bieden. Daarom deed de organisatie tijdens de bestuurdersbijeenkomst van het congres Volwaardig Leven op maandag 29 november 2021 de oproep dat technologie bovenaan de bestuurlijke agenda zou moeten staan. Bekijk in deze video hoe de organisatie zelf omgaat met zorgtechnologie en de installatie en implementatie daarvan tijdens het programma Innovatie-impuls.
Project: Innovatie-impuls
Thema: Veiligheid en zelfredzaamheid in de woning

InteraktContour – Woonlocatie de Klokkenbelt
Klokkenbelt 1a
7602 AG Almelo
0546 750 485
interaktcontour.nl / verdermethersenletsel.nl 

Aantal medewerkers: 1.503
Aantal cliënten: 3.222

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.