Toon zoekbalkToon menu

WilgaerdenLeekerweideGroep

Zelfredzaamheid vergroten door een duidelijke (dag)structuur

WilgaerdenLeekerweideGroep wil met technologische hulpmiddelen de zelfredzaamheid vergroten van de cliënt die een hulpvraag heeft op het gebied van het aanbrengen van een duidelijke (dag)structuur.


Zorgtechnologie kan samen met cliënten, begeleiding en vertegenwoordigers ingezet worden voor specifieke hulpvragen vanuit de cliënten om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Denk hierbij aan zelfstandigheid, structuur, dagritme, zelfvertrouwen, educatie en ontspanning.

Visie van WilgaerdenLeekerweideGroep

Dit past perfect in de visie van WilgaerdenLeekerweideGroep: ‘De wens en het streven om onze zorgvragers en hun familie vanuit een vraaggestuurde houding te ondersteunen en daarmee zoveel mogelijk in te spelen op hun wensen en behoeften.’


De kern van de Innovatie-impuls is het inzetten van technologie die waarde toevoegt voor de cliënt. De technologie moet ondersteunend zijn aan de zorg, moet passen bij de organisatie, de techniek moet goed zijn, maar boven alles moet de cliënt de toepassing accepteren. De Innovatie-impuls is de kapstok voor verdere ontwikkeling en inzet van zorgtechnologie binnen de organisatie.Een goede verbinding tussen dag en nacht vindt WilgaerdenLeekerweideGroep voor haar cliënten essentieel. De organisatie neemt daarom deel aan de themanetwerken Lekker Slapen en Dagstructuur van de Innovatie-impuls. Met inzet van de Emfit voor het meten van slaapkwaliteit en Mijn Eigen Plan als technisch hulpmiddel voor cliënten om zelf het dagoverzicht te behouden.

Project: Goed leven
Thema: Dagstructuur

Praktijkverhalen van WilgaerdenLeekerweideGroep


 

WilgaerdenLeekerweideGroep 
Locatie Wognum, Verlengde Kerkweg 1
1687 CC WOGNUM
022 9576 868 
wlgroep.nl

Aantal medewerkers: 2.600
Aantal cliënten: 3.000

 

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.