Toon zoekbalkToon menu

Middin

Wij kijken naar wat wel kan

Middin ondersteunt mensen met een beperking bij het leiden van hun eigen leven volgens eigen wensen en toekomstbeelden, in en met de samenleving. Het gaat om kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

middin_hugo_de_jonge
Middin stimuleert cliënten te doen wat bij hen past, te durven kiezen en hun eigen leven te leven. Wij gaan uit van de eigen kracht van mensen. Sommige mensen hebben ondersteuning nodig om hun leven vorm te geven. 

Wij geloven dat je meer bent dan je beperking
Met behulp van technologie ondersteunen wij cliënten om volop in het leven te staan. Middin stimuleert cliënten te doen wat bij hen past, te durven kiezen en hun eigen leven te leiden. Hierin is volop ruimte voor technologie binnen werk, wonen en dagelijkse zorg.

“Ik wil iets kunnen betekenen, ik wil me nuttig voelen, maar mijn problemen in geheugen, plannen en organiseren belemmeren mij hierin.” 
Innovatie-impuls
Met behulp van de innovatie-impuls willen we meer technologie in het zorgaanbod brengen om de zelfredzaamheid van de cliënt te vergroten en de kwaliteit en efficiëntie van de zorg te verhogen. Wij onderzoeken welke technologieën aansluiten bij de mogelijkheden en hulpvragen van de cliënt. Ons uitgangspunt voor de impuls is: Alle cliënten met NAH een hogere mate van zelfredzaamheid laten ervaren. We gaan starten met een pilot op locatie Nesselande in Rotterdam. Daar willen we gaan kijken wat voor toegevoegde waarde zij halen uit Mijn Eigen Plan.

Dit willen we borgen in: werkroutes, helpdesk, training en opleiding, technische implementatie. Door de ondersteuning van dit programma kunnen wij onderzoek (laten) doen en impuls geven aan innovatie binnen Middin.

Project: Mijn Eigen Plan
Thema: Dagstructuur

Interview met cliënten en begeleiders over de inzet van Mijn Eigen Plan 

‘Ik wil graag meer structuur in mijn dag.’ Dat is een veel gehoorde wens. Daarom is Middin op Locatie Nesselande gestart met aanbieden van Mijn Eigen Plan (MEP) als individuele app bij een kleine groep cliënten. Zodat zij meer structuur in hun dag kunnen ervaren. 

Lees verder

Middin 
Bugemeester Elsenlaan 170
2288 BH  RIJSWIJK
Middin.nl
070 32 22 246

Aantal medewerkers: 3.500
Aantal cliënten: 5.500

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.