Toon zoekbalkToon menu

Odion

Ieder mens heeft behoefte aan verbinding, relaties en een betekenisvol leven. Odion staat voor gelijkwaardigheid in een samenleving waarin iedereen meetelt. Ongeacht handicap, leeftijd, gender, seksuele voorkeur of etniciteit. Odion creeërt kansen zodat iedereen aanwezig kan zijn in de maatschappij, kan meedoen en zich kan ontwikkelen. 

odion_deelnemers

Odion wil met de Innovatie-impuls cliënten ondersteunen in het vergroten en onderhouden van sociale contacten door zelf activiteiten te ondernemen. Het uitgangspunt van Odion is om een technologische tool met laagdrempelige informatie als manier te gebruiken om een relatie rondom het thema 'Meedoen & Sociaal contact' op te bouwen met de cliënt. Deze tool moet zoveel mogelijk aansluiting krijgen op de belevingswereld van de cliënt.

De vraag van de cliënt

"Van meedoen in de buurt word ik gelukkig. Hoe kan ik eenvoudige, begrijpelijke informatie bekijken (in de buurt) die mij uitnodigt en helpt om zelf iets te ondernemen?"

Veel cliënten die door Odion ondersteund worden (zelfstandig wonend of in een groep), willen graag meedoen aan activiteiten buiten de deur. Om verschillende redenen is dit vaak lastig. Door bijvoorbeeld de beperking, er bestaat een vrees voor het onbekende, hebben weinig succeservaringen of zijn niet op de hoogte waar ze deze informatie kunnen vinden. Odion wil graag samen met deze cliënten en begeleiders onderzoeken op welke manier technologische inpassingen een positieve bijdrage kunnen leveren.

De gewenste situatie is dat cliënten die dat willen zelfstandig meer activiteiten (in de buurt) ondernemen, waarbij ze het gevoel hebben dat ze er meer bij horen. Doel is dat een cliënt zelf kan opzoeken waar wat te doen is, of dit aansluit bij zijn of haar behoefte, wordt geprikkeld en het enthousiasme wordt aangewakkerd. Dat zijn eigen sociale netwerk groter wordt en hij minder afhankelijk wordt van zijn begeleiding. 

Project: 'Meedoen in de buurt'
Thema: Sociaal contact

Odion
Mercuriusweg 5A
1531 AD Wormer
0299 - 412 812

Aantal medewerkers: 1.400
Aantal cliënten: 1.700

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.