Toon zoekbalkToon menu

Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL)

log0_SGL

Nieuwbouw Kuyperhof

Wij helpen mensen met (niet-aangeboren) hersenletsel of dementie en hun naasten verder in het leven. We weten wat elke cliënt in beweging brengt, letterlijk en figuurlijk. Wij ondersteunen de ontwikkeling en ontplooiing van onze cliënt op een manier die bij hem of haar past, zodat hij of zij beste uit zichzelf kan halen. Het draait daarbij om zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en midden in het leven staan. Mensen met hersenletsel hebben (toekomst) perspectief!

We staan voor een persoonlijke band met oprechte aandacht voor ieders behoeftes. Onder andere het stimuleren van zelfstandigheid en je leven je eigen wijze vorm kunnen geven, vinden we belangrijk in ons handelen. Eén van onze speerpunten is zorgtechnologie ondersteunend aan alle processen. SGL wil rondom de nieuwbouw van een locatie in Weert (het woonbegeleidingscentrum Maartenshuis) hieraan een extra impuls geven.

De nieuwbouw biedt een mooie kans om zowel het zorgproces als ook het inzetten van technologie vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Samen met cliënten en medewerkers zoeken we -uitgaande van de zorgbehoefte – naar een “nieuwe werkelijkheid”. Hoe kunnen onze cliënten met behulp van technologie zo zelfstandig mogelijk leven in hun woning? En welke rol kunnen de medewerkers daarbij spelen?

Project: Nieuwbouw Kuyperhof
Thema: Veiligheid en zelfredzaamheid in de woning Stichting Gehandicaptenzorg Limburg 
Havikstraat 18 
6135ED Sittard 
045 - 800 08 00 
sgl-zorg.nl
 
Aantal medewerkers: 530
Aantal cliënten: 1.400

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.