Naar hoofdinhoud Naar footer

De OntregelBlik: van minder regeldruk naar betere zorg

Gepubliceerd op: 21-03-2022

Registraties moeten bijdragen aan betere zorg en meer werkplezier. Toch zijn ze in de praktijk vaak een last. En dat zorgt ervoor dat je meer regeldruk ervaart. Met de OntregelBlik kun je samen de echte oorzaak van het ontregelen aanpakken. En je kunt regeldruk voorkomen. Dat betekent betere zorg en meer werkplezier. Dat wil jij toch ook? Benut de OntregelBlik in jouw organisatie!

De OntregelBlik is samen met en voor zorgorganisaties en partners ontwikkeld, in de gehandicaptensector en ouderenzorg. Deze aanpak helpt om de regeldruk in jouw organisatie te verminderen of zelfs te voorkomen. Dankzij de praktische werkvormen, handvatten, tips en ervaringsverhalen. Die zijn allemaal verdeeld over zeven verschillende onderwerpen. De aanpak is laagdrempelig, flexibel en overzichtelijk. En alles wat erin staat wordt regelmatig vernieuwd, aangevuld en verder ontwikkeld. 

Hoe werkt de OntregelBlik? 

Je kijkt eerst met elkaar wat je al hebt gedaan aan ontregelen. Dus waar sta je nu? Dat bepaal je door te kijken welk onderwerp past bij je situatie. Misschien sta je nog aan het begin. En heb je nog geen duidelijk idee van waar je precies iets kunt verbeteren. Of ben je al verder en zoek je naar praktische oplossingen?  

Je kunt bijvoorbeeld denken aan dat je (zelfopgelegde) registraties op gaat ruimen of veranderen. Of dat je heel kritisch kijkt naar wat goede zorg nu echt ondersteunt.

Deel de OntregelBlik met je collega’s 

De OntregelBlik is bedoeld voor ‘ontregelaars', vaak zijn dat beleidsadviseurs en kwaliteitsmedewerkers binnen zorgorganisaties. Je gaat intern aan de slag en stelt het juiste team samen om aan de hand van een passende werkvorm te ontregelen. 

Ga aan de slag met De OntregelBlik

Over de OntregelBlik 

De OntregelBlik is ontwikkeld binnen het programma ‘[Ont]Regel de Langdurige Zorg’. Vilans werkt in opdracht van het ministerie van VWS en sociale partners, samen aan minder regeldruk, meer tijd voor zorg en meer werkplezier.  

Naast de doorontwikkeling van de OntregelBlik gaat Vilans ook verder met activiteiten om regeldruk te voorkomen. Daarin wordt eveneens de samenwerking met landelijke partners wordt opgezocht. 

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan