Toon zoekbalkToon menu

Kinderopvang voor kinderen met én zonder een verstandelijke beperking 11/08/2016

Bij Kinderopvang 'Samen Spelen' kunnen kinderen met én zonder een beperking samen spelen, eten en plezier maken. Een groep van 5 kinderen met een licht verstandelijke beperking en problemen op sociaal-emotioneel gebied lopen rond op de opvang.

 

Spelend kindHet is een samenwerking tussen Kinderopvang Samen Spelen in Wyck en Kinderbehandelcentrum (KBC) De Grummelkes van Radar. John Swelsen, hoofd KBC De Grummelkes vertelt: “Dit initiatief sluit naadloos aan bij de maatschappelijke beweging waarbij mensen met een beperking zo goed mogelijk meedoen in de samenleving. Het is Radar’s visie om kinderen zoveel mogelijk te ondersteunen in de eigen omgeving."

"Hierdoor kunnen zij in contact komen en blijven met buurt- en klasgenootjes, is er meer contact tussen ouders en wordt het netwerk groter.  Bij Samen Spelen werken wij net zoals in het KBC aan de ontwikkeldoelen van de kinderen; behandelingen en therapieën lopen gewoon door. Dat gebeurt in een speciale parallelgroep. Daarnaast zijn er volop momenten waarop zij met de kinderen van de kinderopvang kunnen spelen en meedoen aan gezamenlijke activiteiten.”

 

“Dit initiatief sluit naadloos aan bij de maatschappelijke beweging waarbij mensen met een beperking zo goed mogelijk meedoen in de samenleving"

Contact met andere kinderen

Ook ouders van de kinderen zijn enthousiast: "Wij zijn vooraf goed geïnformeerd door KBC De Grummelkes en waren heel blij dat deze mogelijkheid zich voordeed. Vooral het contact met andere kinderen vinden wij belangrijk. Dylano is vijf en een half en gaat heel graag naar school. Via de iPad krijgen wij dagelijks mee wat hij de hele dag doet en meemaakt. Het is erg leuk dat de verschillende groepen samen dingen ondernemen. Zo hebben ze bijvoorbeeld samen paaseieren gezocht. Dylano heeft ervan genoten.”

Bron: VGN

Lees meer