Toon zoekbalkToon menu

‘In onze sector bestaat het begrip afstand niet’ 29/04/2020

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) vraagt in de eerste twee weken van mei landelijk extra aandacht voor de gehandicaptensector. ‘In onze sector bestaat het begrip afstand niet, laat staan anderhalve meter. Onze praktijk staat juist in het teken van warme aandacht in nabijheid en knuffelen.’

https://www.youtube.com/watch?v=Bq_qq8tOUnE

Over de commercial

De VGN heeft een commercial gemaakt in nauwe samenwerking met ’s Heeren Loo. Er is op drie locaties van deze zorgaanbieder gefilmd. De voice-over is van VGN-bestuursvoorzitter Boris van der Ham. De commercial maakt duidelijk dat:
  1. Zorg in de nabijheid onoverkomelijk is in de praktijk van de gehandicaptenzorg.
  2. Zorgmedewerkers, cliënten en hun dierbaren het moeilijk hebben sinds de uitbraak van corona in Nederland.
Vul de poll in Pas jij 1,5 afstand toe op de werkvloer?
 
9
 
108
 
45
Aantal stemmen: 162

Samenwerking met ’s Heeren Loogehandicapten-beperking-vgn-corona-commercial

De radio- en tv-campagne vloeit voort uit een handreiking van de STER aan brancheorganisaties: ‘maak een commercial en wij zenden ‘m kosteloos uit’. De STER programmeert de commercials van brancheorganisaties in de restende tijd die vrijvalt in de blokken die niet geheel zijn verkocht.
Poll: In tijd van corona Aan welke informatie over corona heb jij nu behoefte?
 
122
 
30
 
59
 
101
 
13
 
36
 
32
Aantal stemmen: 393

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Ben Overbeek 1/5/2020

Ik hou er niet van om beroepsgroepen uit de samenleving te pakken. Iedereen doet wat ie doen moet en goed in is. Er is niemand, individueel of in groepsverband die niet genoemd mag worden. WE DOEN HET SAMEN.


Therese 30/4/2020

Begeleider: Afstand houden met iemand die zowel een verstandelijke beperking heeft en dementie, dat gaat in mijn praktijk echt niet samen!
Hoe kun je afstand houden als iemand je toch een beetje herkent en de armen wijd spreidt omdat ze je ziet? Ik kan t in ieder geval niet...


Laura 30/4/2020

Coördinerend begeleider. Ik geloof het nepnieuws van de staatsomroep niet. De paniek en angst die hierdoor gezaaid is, is enorm bij een ieder die dit niet ziet. Ik zie er een totaal andere agenda achter. Dus afstand houden is voor mij geen optie. Waar het meeste behoefte aan is: terugkeren naar de waarheid, menselijkheid en de waardigheid van het individu.


Caroline 30/4/2020

Ik werk op de groep met doofblinde jongeren. Afstand houden is geen optie. We maken o.a. gebruik van vierhandengebaren en fysiek contact is van essentieel belang bij onze jongeren.
Begeleider