Toon zoekbalkToon menu

Vakmanschap

Verminderen regeldruk

Als zorgverlener ben je veel tijd kwijt aan het invullen van formulieren en checklists. Kostbare tijd, die je liever aan de cliënt besteedt. Deze administratieve taken zorgen voor een hoge werkdruk en zijn niet goed voor het werkplezier. Vind hier alle informatie, tips en voorbeelden die je helpen met het verminderen van regeldruk.

Wat is verplicht?


Waar komen registraties vandaan? Welke registraties zijn wettelijk verplicht en welke niet? En wat is er bekend over de hoeveelheid tijd die nu precies aan administratieve taken wordt besteed?

Laatste nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws over de aanpak van regeldruk in de gehandicaptenzorg. Inclusief tips, voorbeelden en tools.
Lees verder

Zelf aan de slag met De OntregelBlik

Werken aan minder regeldruk kan op verschillende manieren. Waar begin je en welke tool kun je het beste gebruiken? Deze hulpmiddelen helpen je op weg.
Ga aan de slag

Praktijkvoorbeelden

Op welke manier werken zorgverleners aan het verminderen van de regeldruk? Wat zijn hun tips en ervaringen? De praktijkverhalen geven inzicht in de wijze waarop met regeldruk wordt omgegaan binnen de diverse organisaties.
Lees verder

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.Reacties

Maarten 10/5/2021

Wat ik mis op deze pagina is het nut en de noodzaak van het vastleggen van cliënt gegevens. Dat een zorg- en begeleidingsplan een mooie manier is om samen met de cliënt en diens verwanten cyclisch te werken aan gezamenlijk bepaalde doelen. Niet alle registratie is regeldruk of overbodig. Een deel misschien wel, of de manier waarop het vastgelegd moet worden kan handiger of beter.