Naar hoofdinhoud

Corona en contact op afstand

De Innovatie-impuls heeft een nieuw netwerk: het corona-themanetwerk. Hiermee helpen we zorgorganisaties om technologie die tijdens de eerste coronagolf versneld is ingezet, duurzaam te gebruiken. Het gaat hierbij om vormen van technologie voor contact op afstand.

Implementatie van technologie

In dit nieuwe themanetwerk ondersteunen we zorgorganisaties bij de implementatie. We geven hierbij ook aandacht aan zaken die tijdens de gehaaste inzet in de eerste golf vaak over het hoofd gezien zijn. Verder richt het themanetwerk zich op het duurzaam borgen van de (gedeeltelijke) invoering van technologie tijdens de ‘lockdown’ - en het opschalen daarvan.

Beeldbellen

Bij vormen van contact op afstand die tijdens de eerste coronagolf zijn ingezet, kun je bijvoorbeeld denken aan beeldbellen, dat bezoek van vrienden en verwanten vervangt. Of aan de inzet van technologie voor activiteiten, in plaats van dagbesteding.

Nieuwe kennis

Het corona-themanetwerk heeft de functie van een lerend netwerk, dat kennis en inzichten rond een thema deelt. Het biedt expertise die in lijn is met de doelstellingen en vertrekpunten van de Innovatie-impuls, zodat we er met elkaar van kunnen leren. Denk hierbij ook aan de mogelijkheid versneld technologie in te zetten als de situatie erom vraagt. Centraal in het lerend netwerk staat de uitwisseling van nieuwe kennis en het meenemen daarvan naar de eigen organisatie.

Lees dit artikel voor meer informatie over verschillende vormen van ondersteuning in tijden van corona.

Deelnemers

Meer informatie: