Naar hoofdinhoud

Interventie Vriendschap, verkering, vrijen en kinderwens erkend als goed onderbouwd

Gepubliceerd op: 21-12-2015

De interventie Vriendschap, verkering, vrijen en kinderwens is in juni 2015 erkend als Goed Onderbouwd door de erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid.

Het doel van de interventie Vriendschap, verkering, vrijen en kinderwens is dat jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking zich meer bewust zijn van hun eigen wensen en behoeften op het gebied van vriendschap, verkering, vrijen en kinderwens. Ook beschikken ze na de cursus over meer kennis over bijvoorbeeld vrijen en voorbehoedsmiddelen.

Goed Onderbouwd

De erkenningscommissie waardeert de zorgvuldige uitwerking van de interventie, die op basis van evaluaties is aangepast en up to date gehouden wordt. Het beschikbare materiaal is goed overdraagbaar. De commissie geeft als aanbeveling om aanwijzingen voor implementatie op te nemen.

Er is gekozen voor een eenvoudige en duidelijke lijn in de onderbouwing. Een goed onderbouwde interventie. Gedegen kwalitatief onderzoek (met deelnemers en uitvoerders) wordt als waardevolle stap voor doorontwikkeling aanbevolen.

Samenwerking

Movisie werkt samen met collega-databanken bij de uitvoering van de beoordeling en erkenning van interventies. Het erkenningstraject is een samenwerking tussen het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), het Centrum Gezond Leven (CGL) van het RIVM, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), het Trimbos-instituut, Vilans en Movisie. Deze zeven landelijke kennisinstituten hanteren dezelfde werkwijze en criteria.

Bron en meer informatie: Movisie

Meer lezen?

Deel deze pagina via:

Soort

Interventie

Type

Website

Taal

Nederlands