Naar hoofdinhoud Naar footer

LVB en verslaving - websites

Gepubliceerd op: 23-12-2019

Op deze websites kunnen begeleiders snel en gemakkelijk betrouwbare informatie vinden over verslaving bij mensen met een LVB.

Deskundigheidsbevordering is een belangrijk onderdeel van professionaliteit. Het werkveld ontwikkelt zich namelijk constant. Zo ook op het gebied van verslaving bij mensen met een LVB. Eén van de manieren om als begeleider je kennis op dat gebied op peil te houden is het volgen van een training. Een andere manier is om via het internet op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen. Er zijn websites waarop informatie te vinden is over middelengebruik en verslaving bij mensen met een LVB. Maar welke zijn goed om in de gaten te houden? We zetten er een aantal van op een rij:

Let op: dit is geen volledige lijst. Op deze websites kunnen begeleiders gemakkelijk en snel betrouwbare informatie vinden over verslaving bij mensen met een LVB.​

Casus

Michael werkt al enkele jaren als begeleider binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg. Hij heeft een aantal cursussen gevolgd, waaronder één over middelengebruik en verslaving bij mensen met een LVB. Erg interessant en een echte aanvulling op zijn werk. Maar die cursus is inmiddels alweer een tijdje geleden. Michael zou zijn kennis op dit gebied graag willen onderhouden. Hij wil dingen nog eens na kunnen lezen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen. Waar kan hij snel meer informatie vinden over verslaving bij mensen met een LVB?

Fase van verslaving

Fase

  • Lichte/matige stoornis
  • Matige/ernstige stoornis

Lees meer over de fasen

Onderbouwing bruikbaarheid

Practice-based, research-based, evidence-based en kennis op basis van praktijkervaringen. 

Beoordeling

Deze websites zijn van landelijke organisaties of kennisnetwerken die informatie over verslaving bij mensen met een LVB verzamelen en verspreiden. Onderzoek en praktijk worden daarin gecombineerd, zodat begeleiders betrouwbare achtergrondinformatie kunnen vinden en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands