Toon zoekbalkToon menu

Innovatie-impuls

Binnen de gehandicaptenzorg bestaan al veel mooie initiatieven op het gebied van technologische innovatie. Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen. Vilans en Academy Het Dorp coördineren het programma en voeren het uit. Daarbij ondersteunen adviseurs, experts en veldspecialisten.

https://youtu.be/z3C6lzNug3A

Handreiking cliëntenraden

Hoe betrek je cliënten, bewoners, verwanten, begeleiders, managers of bestuurders meer bij technologie binnen de zorgorganisatie? Deze handreiking helpt je op weg!
 

Stappenplan technologie

Het stappenplan ‘Hoe kies je een passende technologie?' helpt bij het maken van passende technologische oplossingen.

 

Samen leren

De Innovatie-impuls draait om samen leren en werken aan technologische oplossingen. Om het project te laten slagen is goed samenwerken en het delen van kennis belangrijk. Daarom presenteren we hier tips, handreikingen en succesverhalen vanuit onze ervaringen, zodat we samen kunnen blijven leren en innoveren.
Lees verder

Onderzoek binnen de Innovatie-impuls

Lees verder


Startsituatie in beeld van de gehandicaptenzorgorganisaties in de Innovatie-impuls


Bestaande kennis

Binnen de Innovatie-impuls verzamelen we de komende periode nieuwe inzichten. Op het Kennisplein Gehandicaptensector is nu ook al heel veel kennis beschikbaar onder het thema Technologie en apps. Dit thema breiden we steeds uit.
Lees verder

Over Academy het Dorp

Bij Academy Het Dorp werkt men aan de onderbouwing en implementatie van technologie. Zij geloven namelijk dat zowel de mens als de langdurige zorg technologie nodig heeft. Enerzijds om mensen een zo gewoon mogelijk leven te bieden en anderzijds om de langdurige zorg efficiënter en menswaardiger te maken. Met bijvoorbeeld meer persoonsgerichte zorg, meer inspraak, meer aandacht en meer privacy. 
Ga naar de website van Academy het Dorp

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.