Toon zoekbalkToon menu

Gewoon Bijzonder

NAH in het vizier

Met het project ‘NAH in het Vizier’ (onderdeel van Gewoon Bijzonder) hebben we als doel dat mensen met NAH meer in het vizier komen. We halen kennis op uit de praktijk, bundelen deze en maken de informatie beschikbaar voor álle zorgprofessionals die met deze doelgroep werken. 

Waarom NAH en het vizier?

Het project ‘NAH in het vizier’ is een initiatief onder de vlag van ‘Gewoon Bijzonder’, Nationaal Programma Gehandicapten. Het is een co-creatie tussen het Kennisplein Gehandicaptensector en het NAH-Kennisnetwerk Gewoon Bijzonder. We halen kennis op bij diverse groepen professionals en bij mensen met NAH en naasten.

Doelen

  • bundelen van informatie in de vorm van een leidraad beschikbaar voor álle zorgprofessionals in de gehandicaptenzorg èn voor mensen met NAH en hun naasten. 
  • kennisdelen versterken door inzet van een lerend netwerk. 
  • bewustwording creëren over de problemen, kennisvragen, beschikbare kennisbronnen en het belang om vanuit de praktijk en onderzoek actief te werken aan verbindingen tussen vraag en aanbod.

Programma NAH in het Vizier

Het programma NAH in het Vizier bestaat uit 2 fases:

  • Fase 1

De eerste fase is de onderzoeksfase. Via een vragenlijst is er informatie opgehaald en zijn er vragen geformuleerd. Op basis van de opgehaalde informatie is dit rapport gemaakt. 

  • Fase 2

Op basis van deze bevindingen zal er in de realisatiefase een leidraad voor professionals worden gemaakt. Deze leidraad wordt zorgvuldig getest en aangevuld door zorgorganisaties die zich aanmelden voor dit verbetertraject / leernetwerk NAH in het Vizier. 

Vragen of opmerkingen?

tip-nah-vizier-gewoon-bijzonder-leidraadVoor vragen of opmerkingen stuur je een e-mail naar info@kennispleingehandicaptensector.nl.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.