Toon zoekbalkToon menu

Vakmanschap

Regionale bijeenkomsten 'Goed Werk!'

In het najaar van 2022 organiseren Vilans, VWS en HKU in samenwerking met ambassadeurs Gehandicaptenzorg een aantal regionale bijeenkomsten over goed werknemerschap in relatie tot goed werkgeverschap in de gehandicaptenzorg. Oftewel: Goed werk! 
Goed en prettig werken in de gehandicaptenzorg vraagt inzet van zowel werknemers als werkgevers. Maar wat is voor jou belangrijk? Als werknemer en als werkgever? En wat kan jij daarin zelf doen? Dit onderzoeken we en geven we samen vorm. Niet alleen door te praten, maar vooral door te doen! 

Rapport “Iedereen wil goed werk leveren” 

Op initiatief van VWS vonden in de afgelopen twee jaren dialoogsessies plaatsen met zo’n 70 medewerkers uit de gehandicaptenzorg. Centraal stond de vraag ‘Wat is goed werk?’. Er zijn vele ervaringen uitgewisseld over wat belangrijk is bij goed en aantrekkelijk werk in de gehandicaptenzorg. Deze ervaringen en tips op het gebied van reflectietijd, teamwerk en modern werkgeverschap vind je in het rapport “Iedereen wil goed werk leveren” (pdf). In de regionale bijeenkomsten ‘Goed Werk!’ werken we aan een praktische toepassing van deze ervaringen en tips. De deelnemers van deze bijeenkomsten bepalen met welke ervaringen en tips we aan de slag gaan. 

“We zijn allemaal ambassadeur van ons werk en kunnen allemaal een rol vervullen in het aantrekkelijker maken van de gehandicaptensector.”

Het resultaat van 'Goed Werk!'

We werken tijdens dit project met elkaar aan praktische kennis en handvatten die je direct in de dagelijks routines van je werk kan gebruiken.

Heb jij zin om mee te doen? Bekijk dan hieronder de praktische informatie:
 
 • Wat? project 'Goed Werk!'
 • Hoe? Twee creatieve werkplaatsen in regio Noord, Oost, Zuid of West en een landelijk festival centraal in Nederland
 • Wanneer? Najaar 2022 (bekijk de exacte data hieronder)
 • Voor wie? 
  • Eerste werkplaats: zorgprofessionals
  • Tweede werkplaats: zorgprofessionals en management/bestuur
  • Festival: zorgprofessionals, management/bestuur en systeempartijen
 • Door wie? Ambassadeurs Gehandicaptenzorg, HKU, VWS en Vilans 

Exacte data

Regio Eerste werkplaats Tweede werkplaats Aanmelden 
Noord Vrijdag 23 september 2022 van 08:30 - 12:30 uur Woensdag 26 oktober 2022 (tijd nog onbekend) Klik hier om je aan te melden voor regio Noord
Oost Vrijdag 9 september 2022 van 09:30 tot 13:30 uur Donderdag 13 oktober 2022 (tijd nog onbekend) Klik hier om je aan te melden voor regio Oost
Zuid Vrijdag 16 september 2022 van 09:30 tot 13:30 uur Vrijdag 14 oktober 2022 (tijd nog onbekend) Klik hier om je aan te melden voor regio Zuid
West Donderdag 22 september 2022 van 09:30 tot 13:30 uur Woensdag 19 oktober 2022 (tijd nog onbekend) Klik hier om je aan te melden voor regio West

Festival

Het festival vindt plaats op 12 december tijdens het congres Toekomstagenda zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking in het NBC congrescentrum in Nieuwegein. Klik hier om je aan te melden voor het festival.

Aanmelden en meer informatie

Heb je vragen? Laat het dan weten aan Mieke den Besten op m.denbesten@vilans.nl

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.