Toon zoekbalkToon menu

Vakmanschap

Ontregel-lab

We snappen dat het voor iedereen een beetje een gekke tijd is. Ook voor zorgprofessionals in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Toch zien we dat regeldruk nog steeds aandacht verdient. In juli starten we daarom met het digitale Ontregel-lab. In 6 sessies zoeken zorgorganisaties uit de ouderenzorg, wijkverpleging en gehandicaptenzorg naar de oorzaken van regeldruk en oplossingen daarvoor. Het experimenteren met oplossingen staat daarin centraal om echt van de regeldruk-problemen af te komen.

In het Ontregel-lab krijg je inzicht in de oorzaken van regeldruk in jouw organisatie, welk gedrag daaraan ten grondslag ligt én wat oplossingen zijn. Doe je ook mee?!

Wat ga je doen 

In 6 digitale sessies ontwikkel en toets je interventies en oplossingen om de kern van regeldruk aan te pakken op een van de thema’s: HACCP, incidenten en calamiteiten melden, ECD of het zorgplan. Dit doe je samen met andere zorgorganisaties en inhoudelijke experts. Laat je inspireren en doe nieuwe inzichten op hoe je de administratielast kunt terugdringen. Dit kun je niet alleen in jouw eigen organisatie toepassen, maar delen we ook met de rest van Nederland!

Voor wie  

Een multidisciplinair team van drie personen: een zorgmedewerker, beleidsmedewerker en een manager uit jouw organisatie. Een Ontregel-lab bestaat uit drie organisaties uit de ouderenzorg, wijkverpleging en gehandicaptenzorg. 

Wanneer 

Elk Ontregel-lab bestaat uit online 6 bijeenkomsten. Tussen de sessies door werk je in je eigen organisatie aan het testen van oplossingen en het ophalen van inzichten. De startdatum van het Ontregel-lab hangt af van jouw gekozen thema: 
•    Startdatum HACCP: 7 juli 2020, 13.00 - 14.30 uur
•    Startdatum Incidenten en calamiteiten melden: 9 juli 2020, 13.00 - 14.30 uur
•    Startdatum ECD: 2 juli 2020, 13.00 - 14.30 uur
•    Startdatum Zorgplan: 6 juli 2020, 13.00 - 14.30 uur   

Je kunt je als organisatie maar voor één Ontregel-lab inschrijven. Het gekozen thema dient als casus voor het gehele Ontregel-lab.

Waar

Online, vanuit je eigen werkplek! 

Meld je aan voor het Ontregel-lab

Meld je aan met je team voor één van de vier Ontregel-labs. Wij nemen vervolgens contact met je op om de inhoud verder te bespreken. Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar minderregeldruk@vilans.nl.  

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.