Toon zoekbalkToon menu

Zorgtechnologie

Robotkat (en -hond) Joy for All

De robotkat Joy for All ziet er door zijn zachte vacht uit als een echte kat. Hij miauwt, spint, rolt zichzelf om en beweegt zijn poten op basis van aanrakingen.

Robotkat Joy for All gehandicaptenzorgDe kat wordt ingezet bij cliënten met een verstandelijke beperking, cliënten met dementie en eenzame ouderen. Er is ook een Joy for All robothond beschikbaar voor mensen die niet van katten houden. De hond reageert net als de kat op aanraking door geluid en beweging. 

Eigenschappen robot

  • Kan niet gewassen worden
  • Werkt op 4 LR14C alkalinebatterijen
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • $ 99.99 exclusief verzendkosten via Amazon.com en € 238 via Nederlandse websites
  • Website leverancier Joy for all Companion Pets

https://www.youtube.com/watch?v=UoAa0DUbqWw

Zinvolle inzet 

Joy for all is al heel bekend in de gehandicaptensector. Verschillende organisaties bieden deze robot aan via een interne uitleenservice. Een voorbeeldtoepassing: een cliënt die regelmatig naar de tandarts moet, maar dat erg spannend vindt, is op dat moment erg gebaat bij het knuffeldier; het knuffelen helpt om de spanning kwijt te raken. Voor zowel de cliënt als de medewerker is dit een eenvoudige toepassing.

De kat (of hond) kan niet in de wasmachine, daarom wordt er regelmatig voor gekozen om deze robot cliëntgebonden in te zetten.

Reageer op deze pagina

Wil je reageren op het Kennisplein Gehandicaptensector? Lees dan eerst de spelregels door.