Naar hoofdinhoud Naar footer

Ga samen in gesprek over actuele thema’s in de gehandicaptenzorg

Gepubliceerd op: 27-09-2020

De Zorgdialoog App is vernieuwd. De app heeft een nieuw jasje gekregen en is nu, heel overzichtelijk, opgebouwd aan de hand van thema’s. Zo kun je simpel en snel jouw kennis over werken in de gehandicaptensector vergroten. Omgaan met verward gedrag is het eerste thema waarmee je in de nieuwe app aan de slag kunt.

Individueel of in je team

Wil jij jouw kennis over actuele thema’s vergroten? Simpel en snel? Daarover in gesprek met je collega’s? Download dan de vernieuwde Zorgdialoog App. Je kunt de app individueel gebruiken of samen met je team. Je antwoord op de vragen deel je in een chat. Of mondeling, met je naaste collega’s. Zo ga je samen in gesprek.

15 vragen

Je kunt nu al aan de slag met het onderwerp omgaan met verward gedrag. Herken jij de signalen van verward gedrag? Wat doe je dan? En hoe kalmeer je iemand met autisme die agressief wordt? In totaal kun je 15 vragen beantwoorden. Kom je er niet uit of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Bij elke vraag kun je doorklikken naar uitgebreide informatie op het Kennisplein Gehandicaptensector.

Werk je in het onderwijs?

Ook in het onderwijs kun je de Zorgdialoog gebruiken. We hebben een kaartspel ontwikkeld speciaal voor het onderwijs. Met het kaartspel kunnen studenten op een speelse, inspirerende manier van elkaar leren hoe zij denken vragen die in de zorg spelen, aan te pakken.

Download hiervoor:

  • De stellingkaarten (pdf)
  • Het boekje met de spelregels (pdf)
  • De 'Kennis of Kletspraat' speelkaarten (pdf)

Download de app

De app is te downloaden via Google Play en ook in de Appstore van Apple

Check of je de juiste versie van de app hebt

Heb je de app al eerder geïnstalleerd, maar zie je nog niet de vernieuwde versie? Check dan even of de nieuwe update (versie september 2019) van de app al is doorgevoerd op je telefoon of tablet (via de App Store of Google Play). Tip: zet hierbij ‘automatische update’ aan.

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Apps

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands